Антикорупційний суд закрив справу проти ексголови Держаудитслужби Гаврилової

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Вищий антикорупційний суд закрив справу проти ексголови Державної аудиторської служби Лідії Гаврилової. Про це повідомляють на сторінці ВАКС у Facebook.

«Сьогодні колегія Вищого антикорупційного суду постановила ухвалу про закриття кримінального провадження за ч. 3 ст. 368-2 КК України щодо ексголови Держаудитслужби у зв’язку з втратою чинності норми КК України через визнання її неконституційною», — йдеться у повідомленні.

Разом з цим у ВАКС зазначили, що у звʼязку з тим, що ця ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку, у підготовчому судовому засіданні було оголошено перерву.

  • 30 вересня Кабінет міністрів звільнив Лідію Гаврилову з посади очільниці Державної аудиторської служби, а Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) направила її справу про недостовірне декларування до Вищого антикорупційного суду.
  • Підозру в декларуванні неправдивих даних Гаврилова отримала ще в січні 2018 року. За інформацією слідства, вона не внесла в декларації 2015—2017 років інформацію про купівлю квартири в Києві, позашляховика, меблів і техніки. Також вона не вказала майно свого чоловіка. При обшуку в Гаврилової знайшли золоті злитки та готівку в сумі $112,8 тис. та €8,5 тис.