Премʼєр-міністр Японії сказав, що пишається пластиком як великим відкриттям ХХ століття

Автор:
Люся Зеленко
Дата:

Премʼєр-міністр Японії Сіндзо Абе виступив на захист пластмаси на засіданні форуму «Наука та технології у суспільстві» в Кіото. Про це повідомляє Bloomberg.

«Ми не повинні ставитися до пластику як до ворога, а також обмежувати тих, хто його використовує, — сказав Абе. — Що потрібно, це відповідне управління сміттям і пошук рішень за допомогою інновацій».

За даними Японської організації зовнішньої торгівлі, Японія є третім за обсягом експортером пластикових відходів у світі — понад 20 млн тонн щороку. Відходи країни почали виходити за межі місцевих сховищ, оскільки Китай на початку минулого року зупинив прийом пластмасових відходів з усього світу.

За словами японського премʼєра, пластиком можна пишатися як «великим відкриттям ХХ століття». «Якби його не було, ми б не змогли упакувати свіжу їжу в зручні форми, щоб виставити її на полиці супермаркетів», — додав Абе.

  • Світові організації розпочинають діяльність, направлену на обмеження використання пластику. До 2021 року в Європейському Союзі будуть заборонені пластикові соломинки та одноразові столові прибори. Міжнародні корпорації теж реагують на тиск споживачів на пластикові відходи. Один зі світових лідерів на ринку продуктів харчування і побутової хімії, компанія Unilever зобов’язалася скоротити використання виготовленого пластику вдвічі.
  • Влада Рима запустила акцію, в рамках якої проїзд у метро можна буде оплатити за допомогою пластикових пляшок. За проїзд в один бік, який коштує €1,5, можна буде сплатити 30 пляшками.
  • Нідерландська некомерційна екологічна організація The Ocean Cleanup розробила технологію для збору пластикового сміття в океані. Це 600-метрова система очищення океану, що збирає з поверхні води пластик, рибальські сітки та мікрочастинки сміття.
  • За даними морських біологів, які протягом шести років вивчали масштаби проблем екології, рівень мікропластику в Середземному морі підвищується щороку.