Instagram позбувається розділу «Підписки» через випадки стеження між користувачами

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

Популярна соціальна мережа Instagram вирішила відмовитися від розділу «Підписки», який показує користувачам останню активність друзів. Як повідомляє TechCrunch, новина про зміни в соцмережі була опублікована 7 жовтня, але функція остаточно зникне у всіх користувачів Instagram до кінця тижня.

Разом з тим деякі англомовні користувачі повідомляли, що вкладки не стало ще в серпні.

«Спочатку функцію планували як допомогу в пошуку нових облікових записів, що можуть бути цікаві користувачам, виходячи з особистих контактів друзів, проте останнім часом вона перетворилася на спосіб стеження за користувачами», — йдеться в матеріалі.

«Instagram позбувається свого списку «Підписки», який показує користувачам, з ким спілкувалися їхні друзі», — повідомив у своєму Twitter експерт із соціальних мереж Джед Іновехас.

У той же час, голова Instagram з продукту Вішал Шах розповів BuzzFeed News, що багато користувачів соцмережі навіть не підозрювали, що підписники можуть стежити за тим, кого і коли вони «лайкають». Незважаючи на це, функція існувала з 2011 року. Тепер при натисканні на піктограму серця користувачам буде видно тільки активність з їхнім обліковим записом.