ФБР визнало Семюеля Літтла найкривавішим убивцею в історії США. За 35 років він погубив 93 людини

Автор:
Люся Зеленко
Дата:
ФБР визнало Семюеля Літтла найкривавішим убивцею в історії США. За 35 років він погубив 93 людини

Bob Chamberlin / Los Angeles Times via Getty Images

Федеральне бюро розслідувань назвало Семюеля Літтла самим масовим серійним вбивцею в історії США. Про це повідомлено в заяві ФБР.

Слідчі бюро пʼять років проводили експертизи, щоб встановити можливу причетність Літтла до низки смертей, а потім ще 18 місяців після того, як він почав зізнаватися у скоєному в листопаді 2018 року.

Літтл визнав 93 вбивства. Аналітики злочинів ФБР вважають усі його свідчення правдивими. Правоохоронцям вдалося перевірити 50 зізнань, решта чекають остаточного підтвердження.

ФБР повідомляє, що він убивав людей з 1970 до 2005 року. Багато хто з жертв жив у злиднях, тому їм помилково приписували смерть через передозування наркотиками чи з незʼясованих причин. Деякі тіла так і не знайшли.

«Багато років Семюель Літтл вірив, що його не впіймають, тому що він думав, що ніхто не несе відповідальності за його жертви. Незважаючи на те, що він уже у вʼязниці, ФБР вважає, що важливо домогтися справедливості для кожної з жертв — закрити всі можливі справи», — сказала аналітик злочинності ViCAP (Єдиної національної бази даних) Крісті Палацоло.

У ФБР також закликали громадян повідомляти будь-яку інформацію, повʼязану з зізнаннями Літтла, за телефоном 1-800-CALL-FBI або через сайт tip.fbi.gov .

Справа Семюеля Літтла:

У 2012 році Літтла заарештували в Кентуккі й екстрадували до Каліфорнії за обвинуваченням, повʼязаним з наркотиками. Тоді ж поліція Лос-Анджелеса порівняла ДНК Літтла з матеріалом, знайденим на трьох тілах жертв, убитих з 1987-го до 1989-го, адже справи з того часу залишалися нерозкритими. У всіх трьох випадках жінок побили та задушили. Тіла працівники поліції знайшли в різних місцях — на звалищі, в гаражі та просто на алеї. У 2014-му Літтла засудили до трьох довічних увʼязнень.