«Схеми»: Топчиновником СБУ призначили співробітника, який брав участь в акції проти голови ЦПК Шабуніна

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Першим заступником голови Департаменту захисту національної державності СБУ призначили Романа Матковського, повідомляє проєкт «Радіо Свобода» «Схеми: корупція в деталях».

«Брехати не буду, інформація відповідає дійсності. Призначили на вихідних. Мене запросили. Та команда, з якою ми працювали, коли почалася війна, у складний час для України. Проходив повну перевірку, з поліграфом, все як слід», — заявив він виданню.

Про що йдеться?

У квітні 2017 року «Схеми» виявили, що на замовну акцію протесту під будинком голови громадської організації «Центр протидії корупції» Віталія Шабуніна 9 квітня працівники Служби безпеки України виїжджали прямо з-під будівлі СБУ, діяли злагоджено з мітингувальниками, яких дочекались на метро «Славутич», і кортежем поїхали до будинку активіста. Відеозйомкою акції з дрону на місці подій керував безпосередньо Матковський.

У коментарі «Схемам» Матковський заявив, що мав відношення до цієї акції — «рівно стільки, скільки мав». «Квадрокоптер мій (точніше – «Автомайдану»), акція — не моя. Були певні позиції в Службі, нюанси, ви самі розумієте, хто чим займався», — додав співробітник СБУ.