У Римі повісили ляльку Грети Турнберг на знак протесту проти кліматичних страйків

Автор:
Люся Зеленко
Дата:

Активісти групи Gli Svegli («Пробудження») повісили опудало шведської 16-річної активістки Грети Тунберг під мостом у Римі в напрямку міста Фюмічіно. Про це повідомляє видання Corierra dela Serra.

Манекен був одягнений у жовтий дощовик, на голові в нього були косички, як зазвичай носить Тунберг, і напис англійською мовою «Грета — ваш Бог». Поліція почала розслідування після того, як у соціальних мережах були опубліковані зображення опудала, заявивши, що розслідування було розпочато після погроз.

Мер Рима Вірджинія Раггі написала в Twitter, що вона солідарна з 16-річною шведською дівчиною та її сім’єю, назвавши інцидент «ганебним».

Що відбувається?

Інцидент стався на тлі «кліматичних» протестів у Лондоні, Берліні та інших містах, які організував рух Extinction Rebellion. Учасники ER вимагають від політиків оголосити надзвичайний кліматичний стан та скоротити викиди діоксиду вуглецю до 2025 року до нуля. Приводом протестів в усьому світі стала діяльність шведської школярки та екоактивістки Грети Тунберг, яка в серпні 2018 року почала шкільний страйк заради клімату під будівлею парламенту Швеції. Нещодавно вона виступила на Генасамблеї ООН у Нью-Йорку з емоційною промовою, у якій звинувачувала світових політиків у недостатніх діях для протидії змінам клімату.