Ізраїльські науковці вперше «виростили» мʼясо на Міжнародній космічній станції

Автор:
Люся Зеленко
Дата:

Ізраїльська харчова компанія Aleph Farms оголосила, що вперше успішно «виростила» мʼясо на Міжнародній космічній станції. Про це компанія повідомила у своєму Twitter.

«Це крок уперед до мети компанії створити екологічно чисте мʼясо без забою,» — заявили там. М’ясо «виростили» на відстані 399 кілометрів від будь-яких природних ресурсів.

Як це працює?

Дослідники взяли клітини в корови, а на космічній станції за допомогою 3D-біопринтера науковці відтворили з клітин м’язові тканини. Збагативши тканини поживними речовинами, науковці помістили їх у середовище, що імітує внутрішню частину тіла корови. Там тканини «виросли» до розміру повноцінного стейка.

Мʼясом, створеним у космосі, вже можна годувати космонавтів під час довготривалих космічних місій, а також населення Землі, що потребує їжі. Директор компанії Aleph Farms Дідьє Тубія заявив, що заводське господарство «втратило звʼязок із твариною», і що «вирощування беззабійних стейків є найкращою альтернативою використанню мʼяса корів». У Aleph Farms припускають, що їхню продукцію можна буде купити через 3—4 роки.