Суд у Вінниці заарештував американця-ексбійця АТО. У Штатах його підозрюють у подвійному вбивстві

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Вінницький апеляційний суд арештував на два місяці громадянина США, учасника АТО Крейґа Ленґа. На батьківщині його підозрюють у вбивстві, повідомляє «Радіо Свобода».

Суд, скасувавши рішення попередньої інстанції, за яким американець перебував під домашнім арештом, 8 жовтня оголосив лише резолютивну частину рішення. Суддя повідомив, що рішення не може бути оскаржене в касаційній інстанції.

Правоохоронні органи Сполучених Штатів вимагають екстрадиції Ленґа. Ветерана підозрюють у подвійному вбивстві. Згідно з опублікованими матеріалами кримінальної справи, Ленґа підозрюють у тому, що він разом із поплічником розмістив в інтернеті оголошення про продаж декількох одиниць зброї. У квітні 2018 року на пропозицію відгукнулася літня пара. Операцію домовилися провести в невеликому містечку у Флориді. Коли подружжя прибуло в домовлене місце, Ленґ з товаришем, за версією слідства, застрелили покупців. Правоохоронці припускають, що вбивство сталося з метою грабежу. З собою у загиблих було $3 тис.

За даними ФБР, ці гроші були потрібні Ленґу та його поплічнику для того, щоб оплатити поїздку до Венесуели, де вони планували взяти участь у бойових діях на боці сил, які протистоять уряду Мадуро.

Хто такий Ленґ?

Колишній американський військовий. Брав участь у бойових діях в Іраку і Афганістані. В Україну вперше потрапив у 2015 році. Приєднався до «Правого сектору». Із добровольцями на фронті він провів понад рік, служив на передовій в районі Світлодарської дуги.

У вересні Вінницький суд помістив американця під домашній арешт. З’ясувалося, що він оголошений у міжнародний розшук. В українській прокуратурі заявили, що вже отримали запит від правоохоронних органів США про екстрадицію американця. Сам Ленґ заперечує усі висунуті проти нього обвинувачення.