При розведенні сил на Донбасі «сіра зона» збільшиться. У неї увійдуть населені пункти, підконтрольні бойовикам і Києву

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Заступник командувача штабу Операції обʼєднаних сил Богдан Бондар заявив, що при розведенні сил на Донбасі в «сіру зону» можуть увійти як населені пункти, які контролюють бойовики, так і пункти, які перебувають під контролем української армії.

Про це він розповів програмі «Ваша Свобода».

Журналісти «Донбас. Реалії» показали Бондарю проєкт розведення військ на Донбасі, який опинився в їхньому розпорядженні. Згідно з ним, у зону можуть потрапити Широкіне, Піски, Гранітне й інші. До демілітаризованої зони увійдуть Опитне, Світлодарськ, Кримське, Павлопіль, Катеринівка, Луганське, а частково демілітаризованими будуть Талаківка і Бердянське. Бондар заявив, що це лише один з варіантів.

«Противник також буде відходити з Ясинуватої, частково з Донецька, з Сокільників — з тих населених пунктів, які поки не контролюються ЗСУ. І всі ці питання повинні будуть розглядатися щонайменше тристоронньо і у «нормандському форматі». Поки що ми плануємо завершити три ділянки, а в подальшому перейти, можливо, до інших варіантів, якщо вони будуть запропоновані українською або протилежною стороною. Поки що обговорення щодо інших ділянок не було», — сказав Бондар.

Він додав, що на ділянках Золоте і Петровське військові готові до розведення, але бойовики не припиняють обстріл.