Суд зобовʼязав Johnson & Johnson сплатити $8 млрд за побічний ефект ліків від біполярного розладу

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:
Суд зобовʼязав Johnson & Johnson сплатити $8 млрд за побічний ефект ліків від біполярного розладу

Johnson & Johnson

Jb Reed / Bloomberg via Getty Images

Суд зобовʼязав американську компанію Johnson & Johnson сплатити компенсацію американцеві за те, що після використання продукту в нього виросли груди. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Ніколас Мюррей з Меріленда (Філадельфія) заявив, що використовував антипсихотичний препарат для лікування біполярного розладу «Ріспердал» (J & J Risperdal), побічні ефекти від якого призвели до збільшення грудей. У своєму рішенні суд вказав, що виробник знав про побічні ефекти у вигляді збільшення тканин молочної залози (гінекомастії) у чоловіків при прийомі препарату, проте вирішив приховати цей факт.

Johnson & Johnson повинна виплатити потерпілому $8 млрд — це найбільша компенсація у справі про збільшення грудей у чоловіків внаслідок прийому ліків. Усього таких справ зареєстровано 13 тисяч.

Видання New York Times у липні минулого року повідомляло, що суд Міссурі зобовʼязав Johnson & Johnson виплатити $4,7 млрд 22 жінкам, які стверджували, що через дитячу присипку цього виробника в них розвинувся рак яєчників. Відомо, що як мінімум 6 із 22 потерпілих уже померли.