У Німеччині невідомий розстріляв людей біля синагоги і кинув гранату на єврейському кладовищі

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:
У Німеччині невідомий розстріляв людей біля синагоги і кинув гранату на єврейському кладовищі

Sebastian Willnow / picture alliance via Getty Images

В Німецькому місті Галле злочинці застрелили двох людей біля синагоги, повідомляє Bild.

У федеральній землі Саксонія-Анхальт, у місті Галле біля синагоги невідомі відкрили стрілянину з автомата, внаслідок чого на місці загинули чоловік і жінка, також були поранені кілька людей. За інформацією видання, у цьому ж місті на єврейському кладовищі невідомі кинули гранату.

Повідомляють, що зараз стрілець намагається сховатися, рухаючись у напрямку Лейпцига. За даними поліції, до злочину можуть бути причетні дві людини.

«За попередніми даними, у Галле загинули дві людини. Було кілька пострілів. Підозрювані злочинці втекли за допомогою транспортного засобу. Ми докладаємо всіх зусиль і просимо людей залишатися у своїх квартирах», — йдеться в повідомленні місцевих правоохоронців.

Крім того, німецький залізничний оператор Deutsche Bahn закрив станцію в Галле, про що представники компанії повідомили на офіційній сторінці в Twitter.

Трохи пізніше видання Agence France-Presse із посиланням на місцеву поліцію повідомило, що одного з підозрюваних затримано.

«Один підозрюваний спійманий після стрілянини в Галле: Німецька поліція», — зазначено в публікації.

«Поліцейське розслідування. Станція Галле (Заалє) тимчасово закрита. Заміна зупинки на головній станції Лейпцига, затримка близько 15 хв», — вказано в повідомленні залізничного оператора.