Троє бойовиків «Області войска Донского «ДНР» отримали по 9 років увʼязнення

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Суд засудив до 9 років увʼязнення трьох бойовиків «ДНР», затриманих Службою безпеки, повідомляє пресслужба СБУ.

Слідчі встановили, що троє мешканців Донецької області в 2014 році, щоб підзаробити, добровільно вступили до терористичного угруповання «Казачий союз «Область войска Донского ДНР». Вони займали посади стрільців та розвідника, мали на озброєнні броньовану техніку, гранатомети та міномети. Бойовики брали участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції.

Терористи отримували винагороду в розмірі майже 10 тис. російських рублів, але згодом їм довелося служити безкоштовно. Після того як серед різних груп бойовиків почали виникати конфлікти, їхнє угруповання розформували. Згодом зловмисники втекли від своїх ватажків і переховувались у родичів на підконтрольній Україні території.

У 2018 році працівники СБУ затримали бойовиків на території Донеччини. Під час обшуків у квартирах і будинках, де переховувались зловмисники, правоохоронці виявили фотознімки, відеозаписи, військові нагороди та інші докази їхньої причетності до терористичної діяльності.

Після розгляду зібраних СБУ матеріалів суд визнав затриманих винними у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній діяльності) Кримінального кодексу, та засудив до дев’яти років позбавлення волі.