Кабмін спростував повідомлення про призначення на посаду голови Харківської ОДА депутата Кучера

Автор:
Люся Зеленко
Дата:

Пресслужба Кабінету міністрів спростувала повідомлення про призначення на посаду голови Харківської обладміністрації депутата Верховної Ради Олексія Кучера («Слуга народу»). Про це theБабелю повідомила речниця премʼєр-міністра Діана Давітян.

Повідомлення про те, що сьогодні уряд погодив призначення Олексія Кучера, опублікували на сайті Кабінету міністрів о 14:15, втім, за 10 хвилин його виправили, видаливши прізвище депутата.

Депутат Олексій Гончаренко («Європейська солідарність») на своїй сторінці у Facebоok написав, що спочатку Кабмін підтримав кандидатуру Кучера, а потім спростував рішення. «А щодо Харківської області — навпаки. Спочатку Кабмін підтримав кандидатуру нардепа від «Слуги Народу» Кучера, але потім премʼєр отримав СМС і передумав. У підсумку щодо Харківської області рішення не прийняли», — повідомив Гончаренко.

Але Давітян запевнила, що кандидатура Кучера не виносилася на обговорення. «На засіданні не розглядали його кандидатуру», — сказала Давітян.

Хто такий Олексій Кучер?

Кандидату 34 роки. Він має дві вищі освіти за спеціальностями «фізичне виховання» та «правознавство». Пʼять років працював помічником судді Шевченківського райсуду. Останні 8 років працював адвокатом.

Кандидат, займаючись адвокатською практикою, був задіяний у деяких гучних справах: захищав депутата Харківської міськради Бориса Бароніна, якого підозрювали в незаконному заволодінні земельними ділянками; брав під захист Володимира Литвина, підозрюваного в «справі рікзаків», яка стосувалась закупівлі за завищеною ціною Міністерством внутрішніх справ 5 тис. наплічників для Національної гвардії. Також Кучер захищав суддю Дзержинського районного суду Харкова Сергія Лазюка, який погорів на отриманні хабара.

Нині посаду голови обласної адміністрації займає Юлія Світлична. Вона була призначена Петром Порошенком у жовтні 2016 року.