Богдан спростував зустріч у США з бізнесменом Кисліним, якого повʼязують із криміналітетом

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Керівник Офісу президента Андрій Богдан спростував інформацію про свою зустріч з бізнесменом українського походження Семом Кисліним у США. Про це він написав у Facebook.

«У відповідь на чисельні запити журналістів радий повідомити, що ніколи не бачив і не спілкувався з американським громадянином Семом Кісліним — ані в США, ані в Україні», — написав Богдан.

Очільник Офісу президента закликав ЗМІ «дотримуватися загальноприйнятих стандартів журналістики» і оприлюднити його точку зору.

Про що йдеться?

8 жовтня The Insider опублікував матеріал про те, що Зеленський мав зустріч із Кисліним під час поїздки до США. 25 вересня, під час офіційного візиту президента Зеленського, в районі готелю «Паркер» пройшли дві зустрічі: одна — безпосередньо в готелі, інша — в сусідньому будинку, у ресторані «Російська чайна». У першій, офіційній, брав участь сам Зеленський і ще кілька десятків людей. Друга, неофіційна, пройшла в більш вузькому колі, і Зеленського на ній представляв керівник Офісу президента Андрій Богдан. Судячи з фотографій і свідчень двох незалежних одне від одного джерел, Сем Кислін щонайменше був присутній у місці проведення першої зустрічі та був організатором і учасником другої.

Журналісти зазначили, що Сем Кислін — підприємець, який тісно співпрацює з українською та російською організованою злочинністю. Також ЗМІ повідомляли, що Кислін причетний до відмивання грошей під час антикорупційних розслідувань у справі експрезидента України Віктора Януковича.