ДБР проводить 40 обшуків на Львівській митниці через ввезення брендового одягу як секонд-хенду

Дата:
ДБР проводить 40 обшуків на Львівській митниці через ввезення брендового одягу як секонд-хенду

Марієнко Андрій / УНІАН

ДБР проводить 40 обшуків на території Львівської митниці Про це перший заступник директора ДБР Ольга Варченко повідомила у Facebook.

«Саме зараз проводимо санкціоновані обшуки на Львівській митниці ДФС. А саме — на пункті пропуску, митних постах та їхніх відділах митного оформлення, а також за місцем проживання її службових осіб. Загалом — 40 обшуків», — зазначила Варченко.

Слідчі Центрального апарату ДБР разом зі співробітниками Головного управління з боротьби з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України викрили незаконну схему ввезення на територію України з країн ЄС дорогого брендового одягу за підробними документами.

«Одяг ввозили до України як секонд-хенд», — розповіла Варченко.

За попередньою інформацією, схема виглядала так: підприємство-імпортер замовляло один товар з країн ЄС — дорогий брендовий одяг, а коли він прибував до митниці призначення для проходження митного оформлення, перетворювався на «товар підміни», у цьому випадку — на секонд-хенд.

Такий одяг потрапляв на український ринок без сплати відповідних митних платежів. У результаті держава зазнавала збитків. Орієнтовна вартість кожної партії становить не менше $400 тис.

Обшуки також проводяться за адресами діяльності підприємств-імпортерів. Кримінальне провадження зареєстроване за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених Кримінальним кодексом України за ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обовʼязкових платежів); ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки); ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).