ФСБ підтвердила затримання українського активіста Приходька в Криму

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

ФСБ Росії підтвердила затримання українського активіста Олега Приходька у Криму, повідомила пресслужба ФСБ.

Російські силовики провели обшук помешкання. Вдома у активіста начебто знайшли нацистську й українську символіку, матеріали українських націоналістичних організацій України.

Українця затримали у місті Саки. «У гаражі, що належить йому, виявлено готовий до застосування саморобний вибуховий пристрій, компоненти та інструменти для його виготовлення, пляшки із запальною сумішшю», — йдеться у повідомленні.

Хто такий Олег Приходько?

Проукраїнський активіст, мешканець села Оріхово Сакського району Криму. Приходько був представником української політичної партії «Свобода», яка з 2014 року заборонена підконтрольною Росії кримською владою.

Російські силовики вже заарештовували Приходька за українські номерні знаки на автомобілі у червні 2016 року. Також 8 лютого співробітники кримського ФСБ проводили обшук у активіста. У нього вилучили українську символіку, прапори партії «Свобода», червоно-чорні прапори, портрет Степана Бандери, техніку і домашні CD-диски. Після обшуку Приходька відвезли до Сімферополя, де допитували про його діяльність і звʼязки на материковій частині України.

19 червня проти активіста порушили справу про адміністративне правопорушення за статтею 20.3 Кодексу РФ про адміністративні порушення (пропаганда символіки й атрибутики екстремістських організацій).