У редакції «Схем» закликали президента Зеленського не зводити до рівня ґендеру інцидент зі «штовханням» з боку Юлії Мендель

Автор:
Люся Зеленко
Дата:

Редакція програми «Схеми: корупція в деталях» заперечила заяву Володимира Зеленського щодо неетичних дій журналіста Сергія Андрушка по відношенню до речниці президента Юлії Мендель. Про це головний редактор програми «Схеми» Наталія Седлецька написала у Facebook.

«Наша редакція відкидає звинувачення Володимира Зеленського, що журналіст Сергій Андрушко поводився неетично та «накидувався» на когось», — написала журналістка.

Седлецька зазначила, що подібні заяви «не мають нічого спільного з реальністю». Вона додала, що такими звинуваченнями Зеленський намагається виправдати незаконні дії своєї підлеглої. Журналістка сказала, що форма, у якій інцидент було обговорено, знижує його до рівня дискусії, маніпулюючи на темі ґендеру.

«Окрім того, обговорювати інцидент у руслі протиставлення «здорового мужика проти дєвочкі» — це знижувати рівень дискусії та маніпулювати на темі ґендеру, що очевидно звучить принизливо для обох сторін,» — зазначила Седлецька.

Дискусія на пресмарафоні щодо цього питання, на її думку, була зовсім про інше – про те, чи має право речниця президента із застосуванням фізичної сили ізолювати журналістів від президента, коли вони намагаються поставити свої, часто гострі та незручні, але суспільно важливі запитання главі держави.

Седлецька також зазначила, що дії речниці носять систематичний характер.

У чому річ?

10 жовтня під час пресмарафону Kyiv Food Market президент України Володимир Зеленський, відповідаючи на запитання журналістів, прокоментував дії своєї речниці Юлії Мендель по відношенню до журналіста «Радіо Свобода» Сергія Андрушка.

«Але я її захищаю... І я жива людина з помилками, і вона жива людина. Тому «дєвочку» в цьому випадку буду захищати», — заявив Зеленський.