«Не продам холдинг олігархам». Власник «Нового времени» відповів Зеленському на звинувачення в купівлі активів Януковича

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Голова інвестиційного фонду Dragon Capital Томаш Фіала відповів на звинувачення президента Володимира Зеленського в купівлі активів оточення колишнього президента-втікача. Про це йдеться в листі Фіали, опублікованому на сторінці Dragon Capital у Facebook.

«Ви вже третій Президент, якому не подобається моя публічна позиція, а також позиція НВ, на редакційну політику якого я не впливаю і не хочу впливати. Ваші попередники також хотіли чути тільки позитивні коментарі на свою адресу і погано ставилися до конструктивного фідбеку від бізнесу. Вони не бажали бачити недоліки роботи своєї команди й чути про це. До чого це призвело, ми бачили: один поїхав з країни, другий з тріском програв вибори», — йдеться в листі.

Фіала підкреслив, що ні в Україні, ні в Євросоюзі обмежень на володіння медіа немає. «Таке обмеження є в Росії, Путін ввів його в 2016 році й змусив таким чином, наприклад, Financial Times і Wall Street Journal продати свої частки в «Ведомостях» місцевим інвесторам. В результаті цієї заборони ресурс втратив незалежність, якість матеріалу і читачів. Якщо Ви вирішите, що Україні варто наслідувати цей приклад, то я не буду продавати НВ українським олігархам за гроші, вкрадені з бюджету, а віддам безкоштовно колективу, щоб НВ залишилося таким же незалежним і якісним, як зараз», — висловився він.

«І другий момент — діяльність компанії. Ви сказали, що створена мною з нуля у 2000 році компанія Dragon Capital, основною діяльністю якої є створення позитивного іміджу України та українських підприємств за кордоном, а також залучення іноземних інвестицій для розвитку країни, складається з активів, придбаних після втечі Януковича. Смію Вас запевнити, що це неправда, і жоден актив ми не придбали в Януковича чи його оточення», — підкреслив Фіала.

Голова інвестфонду побажав Зеленському успіху і пообіцяв підтримку. «Сподіваємося, що і в прийнятті рішень, і в озвучуванні висновків Ви будете покладатися на правду», — йдеться у листі Фіали.