«Відмивання багатомільйонних сум». Зеленський вважає нардепа Столара причетним до махінацій з нерухомості в Києві

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Президент Володимир Зеленський вважає, що нардеп від «Опозиційної платформи — За життя» Вадим Столар повʼязаний з махінаціями з нерухомістю в Києві. Про це він заявив під час пресмарафону.

«Відносини між мером і депутатами Київради. Я знаю, що там немає відносин, і це не через нас, я думаю, непорозуміння, багато проблем, групи впливів... Я думаю, я не знаю особисто цієї людини, але через пана Столяра... Його прізвище звучить там, якісь були будівлі, якісь кошти, якісь відмивання, дуже великі, мільйонні суми. Я думаю, що все це проблеми, які треба вирішувати», — сказав Зеленський.

Президент також виступив за розділення повноважень мера Києва і голови Київської міської державної адміністрації. При цьому він вважає, що в мера Віталія Кличка високі шанси перемогти на наступних вибори очільника столиці.

Хто такий Столар?

Вадим Столар був депутатом Верховної Ради від «Партії регіонів» за часів Януковича. У нього є бізнес-інтереси в столиці у сфері будівництва й нерухомості. Серед іншого, він є співзасновником «Компанії «Еліта-Будінвест», діяльність якої, за даними ЗМІ, повʼязана з однією з наймасштабніших будівельних афер у Києві на початку двотисячних — «Еліта Центр».