Гаазький трибунал зарезервував судовий комплекс суворого режиму в «Схіпхолі». Там проведуть слухання щодо збитого боїнга МН17

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Гаазький трибунал зарезервував судовий комплекс «Схіпхол» із підвищеними заходами безпеки для проведення слухань за результатами розслідування трагедії малазійського боїнга МН17. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Суд зарезервував комплекс із 9 до 13 березня, з 23 до 27 березня, з 8 червня до 3 липня, з 31 серпня до 13 листопада 2020 року та з 1 лютого до 26 березня 2021 року.

Зокрема, 9 березня розпочнеться перша фаза судового процесу, під час якого стане зрозуміло, хто буде присутнім на слуханнях.

«Поки що неможливо сказати, в які інші дати зарезервованого періоду будуть проводитися інші сесії, і коли може розпочатися розгляд справи по суті. Ця інформація зʼявиться тоді, коли з цих питань буде більше ясності», — йдеться в повідомленні.

Нідерландський телеканал NOS стверджує, що для цього слухання країна повинна буде внести правки в національне законодавство, які дозволять вести слухання англійською мовою.