У Києві біля посольства Туреччини напали на акцію на підтримку курдів

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Києві до посольства Туреччини прийшли активісти з акцією Rise Up 4 Rojava («Вставай за Рожаву») на підтримку курдів, проти яких турецькі війська напередодні почали військову операцію на північному сході Сирії. Під час акції на групу активістів напали кілька чоловіків, що вийшли з території посольства.

Про це в Facebook повідомила експерт з прав людини в ЛГБТ-центрі «Наш світ» Софія Лапіна.

Активісти вигукували гасла «Ердоган вбивця» і розгорнули плакати. З активістами спочатку почали суперечку працівники Національної гвардії, після чого підбігли кілька чоловіків і стали рвати плакати. Завʼязалася невелика сутичка.

«Просто зараз біля посольства Туреччини люди з посольства вийшли й особисто напали на мітингарів на протестній акції проти анексії курдів. У костюмах та краватках кидалися на мирних людей, розбили дівчині обличчя», — написала Лапіна.

Поки невідомо, чи є нападники представниками посольства, чи просто перебувають на його території.

Конфлікт між урядом Туреччини і бійцями-соціалістами «Робочої партії Курдистану», які борються за створення курдської автономії у складі Туреччини, триває з 1984 року й до тепер. Турецька влада вважає курдів терористами. Курди заявляють, що змагаються за свою незалежність.