Суд поновив на посаді ексглаву Конституційного суду Шевчука

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Окружний адміністративний суд Києва поновив на посаді звільненого голову Конституційного суду Станіслава Шевчука. Про це повідомляє у Facebook адвокат Денис Невʼядомський.

«Суд задовольнив позов Станіслава Шевчука до КСУ в повному обсязі та допустив негайне виконання рішення в частині поновлення Станіслава Шевчука на посаді судді та голови Конституційного Суду України», — написав він.

Згідно з текстом опублікованої Невʼядомським резолютивної частини рішення, суд зобовʼязав КС негайно виконати це рішення.

  • 14 травня судді Конституційного суду відправили у відставку Шевчука. Його звільнили за ч. 3 ст. 21 закону про Конституційний суд (вчинення істотного дисциплінарного проступку, грубе або систематичне нехтування своїми обовʼязками, що є несумісним зі статусом судді КС чи виявило його невідповідність займаній посаді).
  • 6 травня стало відомо, що Шевчука можуть зняти з посади за неодноразові дисциплінарні порушення. Постійна комісія з питань регламенту та етики знайшла підстави для його звільнення.
  • Звільнення Шевчука вимагали судді Конституційного суду Микола Мельник, Сергій Сас та Ігор Сліденко. Вони написали лист-звернення до своїх колег і закликали підтримати звільнення Шевчука. У листі вони публічно згадали брата голови КС і його можливий вплив на Шевчука та кадрові призначення.