«Сильний хід, месьє Рябошапка». ГПУ викликала ексміністра юстиції Лукаш для вручення уточненої підозри

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Ексміністр юстиції часів Януковича Олена Лукаш заявила про виклик до Генеральної прокуратури для отримання уточненої підозри в злочині. Про це вона повідомила у Facebook.

«17 жовтня я відправлюся в Генеральну прокуратуру і отримаю уточнену підозру. Так-так. Прийшов час відповісти за «викрадені кошти на дослідження з євроінтеграції», з усією суворістю закону і з усіма невідомими «співучасниками». Як я таке люблю! Який сильний хід, мсьє Рябошапка», — написала вона.

Вона нагадала, що підозра їй була оголошена 28 травня 2015 року. Перед цим про цю підозру, за словами Лукаш, повідомили Верховному представнику ЄС Федеріці Могеріні. Ексміністр вважає, що це було зроблено, щоб ЄС не знімав з неї санкції.

«Йшли роки. Майна в ЄС ніхто не знайшов. Санкції були зняті. Справа припадала пилом на полицях, переїжджаючи то до САП, то в НАБУ, то знову в ГПУ..... Але закривати її боялися всі причетні. Саме слідство було призупинено саме ГПУ з високою метою отримання міжнародно-правової допомоги з Канади», — додала вона.

Лукаш також нагадала, що зрештою ексгенпрокурор Юрій Луценко публічно заявив, що в Генеральної прокуратури немає достатньо доказів для висунення їй обвинувачення.

«Шукали і ловили мене з 2014 року за Махницького, Яреми, Шокіна, Севрука, Луценка, але знайшли за Рябошапки. Ну і славно. Весна таки прийшла. До зустрічі, нова командо», — резюмувала вона.

Справа Лукаш

Генпрокуратура з 2014 року розслідує кримінальне провадження проти Лукаш та її заступника Юрія Іващенка. Їх підозрюють у скоєнні кримінальних порушень, передбачених частиною 5 статті 191 (розтрата майна), а також статтею 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу. Йдеться про заволодіння коштами держбюджету на суму 2,5 млн грн.