Вночі: збірна України обіграла Литву, Верняєв виборов бронзу в Німеччині, а Туреччина продовжить військову операцію в Сирії

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

«Ми не зупинимося». Ердоган продовжить військову операцію Туреччини в Сирії

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що військова операція країни в Сирії буде продовжена заради убезпечення цивільних осіб. Про це повідомляє NTV.

«Ми очистимо захід Євфрату, а також схід від терористичних організацій, убезпечимо наші кордони і забезпечимо повернення сирійців до їхніх будинків», — зазначив він.

Ердоган також уточнив, що військова кампанія не спрямована проти територіальної цілісності цих країн.

«Хоч хто б і що казав, ми не зупинимося. Ми боремося не з курдами, ми боремося з терористичними організаціями», — підкреслив він.

На Японію обрушився тайфун. Без світла залишилися майже 45 тис. будинків

В Японії через надпотужний тайфун «Хагібіс», який рухається у напрямку центральної частини Японії, без світла залишилися близько 45 тис. будинків. Про це повідомляє агентство Kiodo.

У місті Матіда, яке відноситься до столичної префектури, без світла залишилися близько 10 тис. будинків. А в префектурі Канаґава — 23 тис. будинків. У префектурі Тіба, що постраждала від не менш сильного тайфуну у вересні, без світла залишилися 12 тис. будинків.

Рекомендацію евакуюватися отримали понад 200 тис. осіб.

Зараз «Хагібіс» рухається зі швидкістю 25 км/год. Пориви вітру досягають 65 м/с.

Верняєв виборов бронзу на чемпіонаті світу з багатоборства в Німеччині

Український гімнаст Олег Верняєв виграв бронзову медаль у багатоборстві на чемпіонаті світу зі спортивної гімнастики, який проходив у німецькому місті Штутгарт. Про це повідомляє пресслужба Національного олімпійського комітету.

Верняєв показав кращий результат у вправах на паралельних брусах. А в опорному стрибку він посів третю позицію.

Загалом українець отримав 86,973 бала, за що і був удостоєний бронзової медалі.

Це перша медаль в історії України на чемпіонаті світу в багатоборстві.

Ідентифікували девʼяту жертву пожежі в «Токіо Стар». Ним виявився житель Харкова

Експертам вдалося ідентифікувати 9-ту жертву пожежі, що сталася в одеському готелі «Токіо Стар» 17 серпня. Про це повідомила прессекретарка одеської прокуратури Інна Верба, передає Укрінформ.

«Станом на 11 жовтня завершена експертиза останків одного з мешканців, який загинув під час пожежі в готелі «Токіо Стар» в ніч на 17 серпня», — зазначила вона.

Ним виявився житель Харкова 1984 року народження.

Україна — Литва: дубль Маліновського приніс перемогу збірній

Збірна України на газоні ОСК «Металіст» у Харкові здобула впевнену перемогу в грі проти збірної Литви в рамках відбіркового циклу Євро-2020.

«Жовто-блакитні» мали значну перевагу в матчі над аутсайдером групи. Руслан Маліновський зіграв у стіночку з Жуніором, Мораесом і пробив голкіпера.

Наприкінці гри Маліновський ударом зі штрафного оформив дубль і встановив остаточні цифри на табло — 2:0.