The New York Times: Прокуратура США почала розслідування щодо Джуліані

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Федеральна прокуратура Нью-Йорка почала розслідування щодо адвоката президента США Рудольфа Джуліані. Його підозрюють у порушенні законів щодо запобігання іноземному впливу на американський уряд, передає The New York Times.

Джерела журналістів стверджують, що розслідування стосується діяльності Джуліані в Україні і нібито його спроби домогтися відставки Марі Йованович з посади посла США в цій країні.

Сам Джуліані заперечує свою провину. Проте він визнав, що його партнери (Лев Парнас та Ігор Фруман) працювали з українськими прокурорами для збору потенційного компромату на Йованович, а також на ексвіцепрезидента США Джозефа Байдена і його сина Хантера.

  • Напередодні у США заарештували Ігоря Фрумана і Лева Парнаса — близьких до адвоката Рудольфа Джуліані бізнесменів, які допомагали йому в справах, повʼязаних з Україною. Їх звинуватили в незаконному фінансуванні виборчих кампаній.
  • Затримані в США бізнесмени Лев Парнас та Ігор Фруман, яких повʼязують з адвокатом Дональда Трампа Рудольфом Джуліані, працювали на українського олігарха Дмитра Фірташа.