Глава МЗС Пристайко: У новому обміні полоненими з Росією будуть три групи людей

Автор:
Анна Воробйова
Дата:

Процес нового обміну полоненими між Україною і Російською Федерацією передбачатиме участь в обміні трьох груп людей. Про це заявив глава МЗС України Вадим Пристайко в інтервʼю «Радіо Свобода».

«Цей обмін значно більш складний, і він складається з декількох груп людей. Серед них є групи всі і навіть ще одна група є теж там. Скажемо так, три групи людей, які ми хочемо обміняти», — сказав Пристайко.

Таким чином Пристайко відповів на питання, про які групи полонених українців для обміну йдеться: про тих, кого утримують на Донбасі, або про тих, хто перебуває на території окупованого Криму або РФ.

«Я просто намагаюся не говорити ні про дати, ні про кількість обміну, ніяких не давати даних. Тому що дійсно доля кожної конкретної людини, яка сидить за ґратами, може вирішитися просто неуважно сказаним словом. Саме тому я хочу сказати, що цей процес знаходиться у вирішальній стадії. Але ні скільки людей, ні дати, вибачте, я не можу вам сказати», — зазначив міністр.

На питання, чи сигналізують вироки, які винесли нещодавно в Донецьку і Луганську, а також на підконтрольних Україні територіях, про наближення звільнення, Пристайко відповів: «Це — необхідна частина процесу».