Японію накрив найпотужніший за 60 років тайфун: одна людина загинула, авіарейси скасовано

Автор:
Анна Воробйова
Дата:
Японію накрив найпотужніший за 60 років тайфун: одна людина загинула, авіарейси скасовано

Carl Court/Getty Images

Японію накрив потужний тайфун «Хагібіс». Він приніс сильні опади та паводки, про що повідомляє агенція dpa.

Десяткам тисяч людей було рекомендовано евакуюватися зі своїх помешкань на сході та в центральній частині Японії. Метеорологи зробили попередження у семи префектурах, включаючи Токіо та Шизуоку, оскільки тайфун приніс із собою зливи, сильний вітер та шторм, що призвели до виходу річок з берегів.

Carl Court/Getty Images

У місті Ічіхара, що на сході від Токіо, одну людину знайшли мертвою, а ще п’ятеро отримали поранення, коли там виник смерч, що зруйнував один будинок та зірвав дахи ще з кількох.

Kyodo News / Getty Images

Буря призвела до скасування понад 1660 авіарейсів, у східній та центральній частинах країни зупинено рух багатьох потягів. Окрім того, через тайфун були скасовані дві заплановані на суботу гри Чемпіонату світу з регбі, а організатори Гран-прі автоперегонів «Формули-1» в Японії перенесли кваліфікаційні заїзди з суботу на неділю.

Kyodo News \ Getty Image

Японське метеорологічне агентство повідомило, що швидкість вітру досягає 162 км/год з поривами швидкістю 216 км/год. У декількох містах у центральній Японії затоплені цілі райони.

Ясусі Каджихара, який очолює відділ прогнозування в Метеорологічній агенції Японії, порівняв «Хагібіс» з найпотужнішим в історії країни тайфуном 1958 року, який призвів до загибелі понад 1200 людей.