Google фінансує компанії, які заперечують проблеми з кліматом

Автор:
Анна Воробйова
Дата:

Компанія Google зробила значний фінансовий внесок у розвиток кількох компаній, які заперечують зміни клімату, незважаючи на те, що Google наполягає на підтримці політичних дій у звʼязку з кліматичною кризою, повідомляє The Guardian.

Серед сотень груп компаній, які Google зазначила на своєму вебсайті як бенефіціарів своїх пожертв, більше десятка організацій, які виступали проти кліматичного законодавства, ставили під сумнів необхідність дій або активно прагнули скасувати заходи захисту навколишнього середовища під час президентства Обами.

Серед них — Competitive Enterprise Institute (CEI), чия консервативна політика переконує адміністрацію Трампа відмовитися від Паризької кліматичної угоди. Ця організація також критикувала Білий дім за те, що той не скасував більше екологічних обмежень.

Google також зазначена як спонсор на майбутніх щорічних зборах State Policy Network (SPN), організації, яка підтримує консервативні групи, в тому числі Heartland Institute, радикальну антинаукову групу, яка дорікала активістці-підлітку Греті Тунберг за «кліматичну божевільну істерику».

Члени SPN нещодавно створили веб-сайт, де йдеться про те, що «наше природне середовище поліпшується» і «кліматичної кризи не існує».

На свій захист Google заявляє, що співпраця з такими організаціями не означає підтримки їхніх поглядів та програм.

Але екологічні активісти та інші критики кажуть, що для компанії, яка прагне підтримати глобальні дії зі зміни клімату, такі компроміси неприйнятні.