Вночі: Усик переміг Візерспуна, новим послом України у США може стати Єльченко, а в Чорне море увійшов есмінець USS Porter

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Усик здобув перемогу над Чаззом Візерспуном. Суперника відмовилися випускати на ринг

Український боксер Олександр Усик успішно дебютував у надважкій вазі, перемігши технічним нокаутом Чазза Візерспуна.

Поєдинок розпочався обережно, суперники шукали проломи в обороні один одного.

Активізувався бій в четвертому раунді. Усик притиснув суперника до канатів і провів кілька хороших серій.

У сьомому раунді Візерспуну також було нелегко — Усик провів ряд комбінацій. А на восьмому раунді команда американця вирішила не випускати свого підопічного.

Тепер Усик є офіційним претендентом на чемпіонський пояс за версією WBO. На даний момент ним володіє Енді Руїс.

Зеленський може призначити послом України в США Володимира Єльченка

Новим послом України в США може стати Володимир Єльченко, який зараз обіймає посаду постійного представника України в ООН. Про це повідомляє «Голос Америки» із посиланням на джерела в українському уряді.

Єльченко в ООН показав себе як досвідчений дипломат. Він неодноразово відстоював позицію України в словесних перепалках з російською делегацією під час засідань.

Під час пресмарафону Володимир Зеленський заявляв, що з кандидатурою посла України в США вже визначився, але імʼя називати відмовився.

«Людина обрана, людина з досвідом, дипломат, який дуже добре знає Сполучені Штати. Я думаю, буде призначений найближчим часом», — говорив він.

У США обвалився споруджуваний готель з людьми всередині. Є загиблі й поранені

В американському місті Новий Орлеан (штат Луїзіана) обвалився споруджуваний готель Hard Rock. В результаті одного чоловіка знайшли мертвим. Поранення отримали 18 осіб, повідомляє Cbsnews.

На даний момент три людини вважаються зниклими безвісти. Очевидці стверджують, що на момент обвалу в будинку перебували 45 людей.

Усього обвалилося 10 поверхів готелю. Пошкодження отримали також сусідні будівлі.

В акваторію Чорного моря увійшов американський ракетний есмінець USS Porter

Американський ракетний есмінець USS Porter увійшов в акваторію Чорного моря в рамках посилення патрулювання військово-морського флоту США в напруженому регіоні. Про це повідомила віцеадмірал Ліза Франкетті, передає Stars and stripes.

«Це звичайне розгортання... демонструє нашу відданість свободі судноплавства та нашу прихильність до союзників і партнерів по НАТО на Чорному морі», — зазначила вона.

Цей есмінець — сьомий військовий корабель США, спрямований у цей регіон як відповідь на агресивні дії Росії проти України.

Жертвами тайфуну «Хагібіс» стали 18 людей

Кількість загиблих від тайфуну «Хагібіс» в Японії зросла до 18-ти осіб. Про це повідомляє NHK.

Близько 150 осіб отримали травми, а 16 японців вважаються зниклими безвісти.

Активність тайфуну в префектурі Фукусіма викликала стурбованість експертів щодо ситуації на АЕС Фукусіма № 1, де в 2011 році сталася серія аварій через цунамі.