У США заарештували ще одного близького до Джуліані бізнесмена українського походження

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

У Сан-Франциско заарештували бізнесмена українського походження, 46-річного Андрія Кукушкіна. Він фігурує у звинуваченнях, висунутих прокурорами проти Льва Парнаса та Ігоря Фрумана. Про це повідомив представник ФБР Вільям Свіні, передає CBS SF.

Затриманого, як і Парнаса з Фруманом, звинувачують у змові з метою приховати джерело походження внесків у виборчі кампанії двох кандидатів на політичні посади у штаті Невада.

Внески у розмірі $10 тис. робилися в інтересах російського бізнесмена, який хотів отримати ліцензії на бізнес із розповсюдження марихуани.

У тексті звинувачення зазначається, що в 2018 році усі четверо обвинувачених (включаючи Девіда Коррея) вступили у змову, щоб заснувати бізнес з рекреаційної марихуани, який фінансувався іноземними громадянами і за допомогою якого оплачувалися лобістські зусилля.

Сам Кукушкін відмовився називати імʼя замовника, пославшись на «його російське походження і параною довкола нього».

Спочатку бізнесмен надіслав їм мільйон доларів на рахунки з-за кордону. Як звіт вони надіслали йому фото з американськими політиками. Після цього їм були надіслані $10 тис. як пожертви для різних кандидатів.