Трамп захищає Джуліані від «полювання на відьом» і пообідав з ним на знак підтримки

Автор:
Анна Воробйова
Дата:

Президент США Дональд Трамп виступає на захист свого особистого адвоката Рудольфа Джуліані.

Відповідний пост він опублікував у своєму Twitter.

«Що ж, тепер вони слідують за легендарним «борцем зі злочинністю» і найкращим мером в історії Нью-Йорка Руді Джуліані. Він може іноді здатися дещо жорстким, але він гарний хлопець і чудовий юрист. Таке одностороннє полювання на відьом відбувається в США. Ганьба!» — написав Дональд Трамп.

Також Трамп пообідав із Джуліані в суботу, 12 жовтня, на полі для гольфу, що належить Трампу, в Стерлінгу, штат Вашингтон, повідомляє The New York Times.

Що обговорювалося на обіді — точно невідомо. Втім, відповідаючи на питання кореспондента, Джуліані згадав про пост Трампа у Twitter. Він також сказав, що його стосунки з Трампом залишаються «такими ж, як завжди», але на додаткові питання відповідати відмовився.

Наближені до президента люди кажуть, що Трамп незадоволений негативним розголосом навколо Джуліані, проте він залишається лояльним до нього через готовність Джуліані послідовно захищати президента США під час розслідувань.

Також під час виступу на Fox News Трамп назвав Джуліані «чудовим джентльменом» і сказав, що він усе ще є його адвокатом.

«Я нічого не знаю про розслідування. Я не можу собі цього навіть уявити», — сказав він ведучій.

Що сталося?

Федеральна прокуратура Нью-Йорка почала розслідування щодо адвоката президента США Рудольфа Джуліані. Його підозрюють у порушенні законів щодо запобігання іноземному впливу на американський уряд.

Джерела журналістів стверджують, що розслідування стосується діяльності Джуліані в Україні і нібито його спроби домогтися відставки Марі Йованович з посади посла США в цій країні.

Сам Джуліані заперечує свою провину. Проте він визнав, що його партнери (Лев Парнас та Ігор Фруман) працювали з українськими прокурорами для збору потенційного компромату на Йованович, а також на ексвіцепрезидента США Джозефа Байдена і його сина Хантера.

  • Напередодні у США заарештували Ігоря Фрумана і Лева Парнаса — близьких до адвоката Рудольфа Джуліані бізнесменів, які допомагали йому в справах, повʼязаних з Україною. Їх звинуватили в незаконному фінансуванні виборчих кампаній.
  • Затримані в США бізнесмени Лев Парнас та Ігор Фруман, яких повʼязують з адвокатом Дональда Трампа Рудольфом Джуліані, працювали на українського олігарха Дмитра Фірташа.