Небо в Японії стало фіолетовим через тайфун «Хагібіс»

Автор:
Анна Воробйова
Дата:

Жителі Японії розмістили в соціальних мережах зображення яскраво-фіолетового та рожевого неба, повідомляє CBS News.

«Красиве небо у Японії перед тайфуном. Виглядає мирно, але насправді це означає, що шторм наближається #PrayForJapan», — написав один з користувачів Twitter.

Подібне явище кілька разів спостерігали в США після сильних ураганів. Метеорологи кажуть, що таке красиве небо — результат особливого розсіювання світла.

«Коли сонячне світло падає на Землю, більшість кольорів спектра можуть досягати поверхні прямо. Але коротші хвилі, сині й фіолетові, розсіюються в усіх напрямках. Це світло відбивається від частинки до частинки, поки врешті не досягне ваших очей», — пояснила метеоролог Лорен Раутенкранц.

Таким чином під час шторму фіолетовий іноді може ставати видимим.

«Світло розсіювалося навколо вологи в повітрі, викликаючи чарівне фіолетове світіння», — сказала вона.

Через вирування стихії в Японії вже загинуло 23 людини.

  • Японію накрив потужний тайфун «Хагібіс». Він приніс сильні опади та паводки. Десяткам тисяч людей було рекомендовано евакуюватися зі своїх осель на сході і в центральній частині Японії. Буря призвела до скасування понад 1660 авіарейсів, у східній і центральній частинах країни зупинено рух багатьох поїздів.
  • Матч з регбі між збірними Англії та Франції, який мав проходити на стадіоні «Адзиномото» в окрузі Токіо, скасували через тайфун «Хагібіс».
  • Місяць тому на столичний регіон Японії (Токіо, префектура Тіба і Канагава) обрушився потужний тайфун «Факсай», у результаті якого постраждали більше 20 людей і тисячі будівель.