Силовики попереджають про можливі провокації у День захисника України

Автор:
Анна Воробйова
Дата:

Міністр внутрішніх справ України, голова СБУ та секретар РНБОУ попередили українців щодо можливих провокацій 14 жовтня, в День захисника України.

У Києві в цей день заплановано проведення масових акцій.

«Багато людей завтра візьмуть участь у масових заходах, політичних мітингах, акціях, ходах, присвячених цій даті. Ми готові забезпечувати права громадян. Ми готові захищати громадський порядок і безпеку кожного учасника», — йдеться у спільній заяві, опублікованій на сайті МВС.

Захищати правопорядок 14 жовтня будуть працівники Міністерства внутрішніх справ, Національної поліції України, Національної гвардії та Служби безпеки.

Очільники силових структур також нагадали про події 31 серпня 2015 року. Тоді під час ухвалення реформи децентралізації під Верховною Радою сталися сутички. У натовп кинули гранату, внаслідок чого загинули четверо нацгвардійців, понад 120 людей дістали поранення.

«Не дозволяйте нікому маніпулювати вами, використовувати вас «в темну», нести деструкцію. Завтра — день памʼяті і шани. Він не може і не повинен стати днем розколу і слабкості!» — сказано в заяві.

  • У День захисника України в Києві ветерани війни на Донбасі проведуть ходу. Марш «Ні капітуляції» розпочнеться о 16:00 у парку Тараса Шевченка.
  • Цього ж дня, 14 жовтня, запланований марш уболівальників збірної України за маршрутом: парк Тараса Шевченка — вул. Льва Толстого — пл. Льва Толстого — вул. Велика Васильківська — вул. Рогнідинська— вул. Еспланадна — Спортивна площа — Троїцька площа — НСК «Олімпійський».