Зеленський звернувся до українців напередодні акцій та віче у Києві та інших містах

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Президент Володимир Зеленський звернувся до громадян напередодні масових акцій, запланованих на День захисника України. Про це він повідомив у себе в Facebook.

«Перше. Я закликаю кожного представника сил правопорядку поважати конституційне право громадян на мирний протест. Гарантувати їхню безпеку. Завтра ви повинні показати, що ви — сили правопорядку демократичного, європейського зразка», — зазначив він

Зеленський також звернувся до громадян, які завтра братимуть участь в акціях і віче.

«Чую й дослухаюся до вашої думки. Україна — вільна та демократична держава, де кожен має право бути почутим», — підкреслив він.

Глава держави пообіцяв ветеранам, що не допустить того, щоб жертви на Донбасі виявилися марними.

«Ви неодноразово казали, що ветерани, як ніхто інший, хочуть миру. Та не будь-якого, а справедливого. Я знаю це і запевняю вас — тільки так і буде. І не може бути інакше. Бо 20 травня я присягнув усіма справами боронити суверенітет і незалежність України. Я вірний цій клятві і залишатимуся вірним їй завжди», — уточнив він.

  • Міністр внутрішніх справ України, голова СБУ та секретар РНБОУ попередили українців щодо можливих провокацій 14 жовтня, в День захисника України.
  • У День захисника України в Києві ветерани війни на Донбасі проведуть ходу. Марш «Ні капітуляції» розпочнеться о 16:00 у парку Тараса Шевченка.
  • Цього ж дня, 14 жовтня, запланований марш уболівальників збірної України за маршрутом: парк Тараса Шевченка — вул. Льва Толстого — пл. Льва Толстого — вул. Велика Васильківська — вул. Рогнідинська— вул. Еспланадна — Спортивна площа — Троїцька площа — НСК «Олімпійський».