Адвокат Хантера Байдена заперечує вплив Джо на справи сина в Burisma та BHR

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Ексвіцепрезидент США Джо Байден не чинив впливу на роботу його сина Хантера в раді директорів української компанії Burisma і китайської BHR. Про це повідомив адвокат Джордж Мезайр у листі для преси, оприлюдненому Medium.

У 2014 році Хантера попросили увійти до ради директорів Burisma. На той момент він був консультантом в американській юридичній фірмі США Boies Schiller Flexner LLP, а Burisma консультував як представник фірми.

Мезайр стверджує, що Хантер був незалежним членом ради директорів компанії, а не членом управлінської команди. Залишив свій пост він у квітні 2019 року.

У китайській компанії BHR, заснованій у 2013 році, Хантер був лише членом ради директорів. Донині не отримав жодної компенсації за свою роботу.

«Хантер вів свою бізнес-діяльність самостійно, не вважав за доцільне обговорювати її зі своїм батьком і завжди розумів, що його батько буде повністю і беззастережно керуватися встановленою політикою США, незалежно від її впливу на професійні інтереси Хантера. Він ніколи не сподівався, що президент Сполучених Штатів предʼявить йому і його батькові хибні звинувачення», — зазначив він.