Чалий розповів, як проходив минулий візит Данилюка і Єрмака в Вашингтон

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Колишній посол України в США Валерій Чалий розповів, що під час минулого візиту екссекретаря РНБО Олександра Данилюка та радника президента Андрія Єрмака до Вашингтона робота відомства була зведена до вирішення логістичних питань. Про це він розповів в інтервʼю «Лівому берегу».

«Про таке новаторство я почув уперше за багато років роботи, як на дипломатичній службі, так і у Вашингтоні. Відповідно з цього моменту ні я, ні посольство не займалось уже питаннями забезпечення міждержавного діалогу по лінії Україна — США на найвищому рівні», — зазначив він.

Тому, стверджує Чалий, він не причетний до телефонної розмови, яка відбулася між президентом США Дональдом Трампом і президентом України Володимиром Зеленським.

  • Президент Володимир Зеленський підписав укази про звільнення понад 10 українських Надзвичайних і Повноважних послів. Серед них — посол у США, Тринідаді і Тобаго, Антигуа і Барбуді Валерій Чалий.
  • Андрій Єрмак назвав ситуацію з телефонною розмовою Володимира Зеленського та Дональда Трампа внутрішніми справами США. «Ситуація непроста. Вона дісталась нинішній владі у спадок. Це внутрішні справи США», — заявив він.