Збірна України з футболу достроково вийшла на Євро-2020

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Національна збірна України з футболу достроково вийшла до фінальної частини Чемпіонату Європи, який відбудеться наступного року.

У Києві, на стадіоні НСК «Олімпійський» українці обіграли збірну Португалії з рахунком 2:1. Рахунок на шостій хвилині відкрив нападник Роман Яремчук. На 27-ій хвилині, після прострілу лівого захисника Віталія Миколенка Андрій Ярмоленко подвоїв рахунок.

У другому таймі на 72-ій хвилині португальці заробили пенальті, який реалізував Кріштіану Роналду, а з поля був видалений Тарас Степаненко. Однак збірна України зуміла втримати переможний рахунок і достроково оформити вихід на Чемпіонат Європи.

Україна набрала 19 очок у своїй групі і стала недосяжною для переслідувачів. У Португалії після 6 матчів 11 очок, у Сербії після 6 матчів — 10 очок. Останній матч у відборі до Євро-2020 українці проведуть проти збірної Сербії 17 листопада.

З перемогою українців привітав президент Володимир Зеленський. «Здолавши чинного чемпіона Європи, Португалію, ви зробили справжній подарунок усім захисникам України в цей святковий день!» — написав президент.