Ексголова Конституційного суду Шевчук прийшов до КС з вимогою поновити його на посаді

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Колишній голова Конституційного суду Станіслав Шевчук подав заяву до апарату КС для поновлення його на посаді після рішення Окружного адміністративного суду Києва. Про це він написав у Facebook.

«Я дякую усім, хто відгукнувся на моє запрошення та був присутнім біля будівлі Конституційного суду України під час подання мною заяви про виконання рішення Окружного адміністративного суду Києва, згідно з яким я поновлений на посаді судді та на посаді голови КС», — написав Шевчук.

Він додав, що подав заяву та завірену копію рішення суду до Конституційного суду. «Сподіваюся, що КСУ не буде порушувати вимоги Конституції України, КАС і Кримінального кодексу і виконає рішення суду. Рішення Адміністративного суду має бути виконано негайно», — підкреслив Шевчук.

  • 11 жовтня стало відомо, що Окружний адміністративний суд Києва поновив на посаді звільненого голову Конституційного суду Станіслава Шевчука.
  • 14 травня судді Конституційного суду відправили у відставку Шевчука. Його звільнили за ч. 3 ст. 21 закону про Конституційний суд (вчинення істотного дисциплінарного проступку, грубе або систематичне нехтування своїми обовʼязками, що є несумісним зі статусом судді КС чи виявило його невідповідність займаній посаді).
  • Головою суду після Шевчука обрали Наталю Шапталу. А вже у вересні, через закінчення терміну повноважень Шаптали, новим очільником Конституційного суду обрали Олександра Тупицького.