Отруйник Скрипалів Чепіга засвітився на весільних фотографіях доньки генерала ГРУ

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Російський розвідник Анатолій Чепіга, якого британська влада підозрює в отруєнні експрацівника ГРУ Сергія Скрипаля і його дочки, був присутній на весіллі дочки генерал-майора Головного розвідувального управління РФ Андрія Аверʼянова. Про це йдеться в матеріалі «Радіо Свобода» і групи журналістів-розслідувачів Bellingcat.

За даними журналістів, Чепіга був присутній на весіллі дочки генерала з дружиною і двома дітьми.

The Insider

The Insider

Перед цим The New York Times писала, що генерал Аверʼянов очолює військову частину № 29155, яка входить до складу ГРУ. Газета стверджувала, що група виконувала в Європі спецоперації не менше 10 років, але на Заході її виявили лише нещодавно.

На думку фахівців, саме ці люди стоять за отруєнням колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля і його дочки в Солсбері, а також за дестабілізацією в Молдові та на Балканах.

  • Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли в місті Солсбері 4 березня 2018 року. Британська влада звинуватила в цьому російські спецслужби, зокрема офіцерів Головного розвідувального управління Генштабу ЗС РФ, які працювали під псевдонімами Олександр Петров і Руслан Боширов.
  • Третім підозрюваним росіянином, який фігурує у «справі Скрипалів», виявився 45-річний Сергій Федотов, справжнє імʼя якого — Денис Сергеєв.
  • На початку березня стало відомо, що до отруєння Скрипаля та його дочки речовиною «Новачок» у британському місті Солсбері причетний четвертий підозрюваний.
  • Наприкінці червня видання The Insider і Bellingcat повідомили, що операцією офіцерів російської розвідки Олександра Петрова і Руслана Боширова керував із Лондона третій підозрюваний — генерал-майор ГРУ Денис Сергеєв, який подорожував із паспортом на імʼя Сергія Федотова.