НАБУ оголосило про підозру екснардепу Білоцерковцю

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Національне антикорупційне бюро оголосило про підозру екснардепу і раднику мера Києва Віталія Кличка Дмитру Білоцерковцю в декларуванні недостовірної інформації. Про це він повідомив у Facebook.

«Мені видали підозру в недостовірній інформації в декларуванні. Більшого, що можна було б предʼявити мені, навіть з лупою в руках, придумати не змогли», — написав він.

Підозра, за його словами, стосується того, що його новонароджений син і дружина періодично перебували у його матері з метою догляду за дитиною, що екснардеп не вказав у декларації.

«Хоча була пройдена повна перевірка НАЗК, куди я відправляв лист з метою зрозуміти, чи потрібно було це декларувати, на що отримав чітке розʼяснення в результатах перевірки. Перевірка НАЗК порушень у моїй декларації не виявила, а це той орган, який і повинен оцінювати юридичну позицію в таких провадженнях», — підкреслив Білоцерковець.

Сам він додав, що сприймає це як елемент політичного тиску на мера столиці Віталія Кличка.

НАБУ повідомило, що Білоцерковець не задекларував нерухомість, яка належить членам його родини. «Слідством встановлено, що колишній нардеп не вніс у декларації за 2016 – 2017 роки об’єкти нерухомості у столиці вартістю 3,8 млн гривень, які перебували у власності та користуванні членів сім’ї», — йдеться у повідомленні.