НАБУ повідомило про підозру ексдепутату Максиму Микитасю у приховуванні 3,8 млн грн статків

Автор:
Люся Зеленко
Дата:
НАБУ повідомило про підозру ексдепутату Максиму Микитасю у приховуванні 3,8 млн грн статків

Коваль Володимир / УНІАН

Детективи Національного антикорупційного бюро (НАБУ) повідомили про підозру в недекларуванні статків колишньому депутату Верховної Ради Максиму Микитасю (депутатська група «Воля народу»). Про це повідомляється на сайті НАБУ.

Микитася підозрюють у внесенні недостовірних відомостей до декларації за 2016 та 2017 роки. Йдеться про те, що екснардеп не задекларував користування нерухомим майном у Києві вартістю 3,8 млн грн, яке належить його близькому родичу. Цю справу НАБУ розслідує з березня 2017 року.

У чому ще підозрюють Микитася?

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід колишньому народному депутату Максиму Микитасю (група «Воля народу») у вигляді застави на суму 5,5 млн грн за підозрою у розкраданні 81,6 млн грн коштів на будівництві квартир для Національної гвардії. Суд зобовʼязав Микитася носити браслет, здати на зберігання закордонні паспорти й інші документи, що дають право на перетин кордону. Клопотання САП, яка наполягала на взятті підозрюваного під варту з альтернативою внесення 300 млн грн застави, було відхилено.

У 2000-х Головне управління внутрішніх військ МВС України (у подальшому реорганізоване в ГУ Нацгвардії) і компанія-забудовник уклали угоду, за якою на території колишньої військової частини мали збудувати житловий комплекс із вбудованими паркінгами та нежитловими приміщеннями. В обмін на земельну ділянку площею близько 1 га в центрі Києва Нацгвардія мала отримати у житловому комплексі 50 квартир і 30 паркомісць.

Проте згодом, у 2016—2017 роках, сторони уклали додаткові угоди, за якими Нацгвардія відмовилася від цих квартир і паркомісць на Печерську в обмін на 65 квартир у будинку, який та сама компанія-забудовник зводила на околиці Києва (біля станції метро «Червоний хутір»). Вартість цих квартир, як встановила проведена в межах досудового розслідування експертиза, на понад 81,6 млн грн менша за ту, в яку оцінили квартири для Нацгвардії.