Політвʼязні Дудка і Бессарабов увійшли до нового списку на обмін між Україною і Росією

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:
Політвʼязні Дудка і Бессарабов увійшли до нового списку на обмін між Україною і Росією

Жителі Севастополя Володимир Дудка й Олексій Бессарабов, яких у Росії назвали «українськими диверсантами» і засудили до 14 років колонії суворого режиму, включені до списку наступного обміну між Україною і Росією. Про це Інтерфаксу повідомила адвокат українців Оксана Железняк.

«Так, вони давно включені в цей список», — відповіла Железняк на запитання журналістів. Також вона повідомила «Крим.Реалії», що Дудка і Бессарабов збираються оскаржити рішення російського апеляційного суду, який залишив чинним вирок міськсуду Севастополя. «Безумовно, вони засмучені рішенням суду. Для Дудки, зокрема, у його віці це смертний вирок», — додала адвокат.

15 жовтня Верховний суд Росії відхилив скаргу адвокатів і залишив чинним вирок Дудці і Бессарабову.

Процес нового обміну полоненими між Україною і Російською Федерацією передбачає участь в обміні трьох груп людей. Про це заявив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко. За його словами, в одній групі будуть полонені на Донбасі, у другій — захоплені в Криму українські громадяни або жителі півострова, а в третій групі, як очікується, українці, яких захопили в Росії. Однак Пристайко не зміг назвати точну дату проведення наступного обміну полоненими. Зі свого боку уповноважена з прав людини в РФ Тетяна Москалькова 14 жовтня повідомила, що не знає про терміни другого етапу обміну утримуваними особами.