Президент футбольного союзу Болгарії подав у відставку через расистські вигуки ультрас, які імітували крики мавп

Автор:
Люся Зеленко
Дата:

Президент футбольного союзу Болгарії Борислав Михайлов подав у відставку після матчу відбору на Євро-2020 Болгарія — Англія. Причиною став інцидент з болгарськими фанами, які весь час вигукували образливі расистські фрази на адресу темношкірих гравців англійської команди «Три леви» й імітували звуки мавп, пише BBC.

Матч завершився з рахунком 6:0 на користь англійської збірної.

Болгарський футбольний союз заявив, що напруженість під час матчу «створила згубне для болгарського футболу та БФС середовище» і що «Михайлов висловлює тверду готовність продовжувати всіляко допомагати розвиватись болгарському футболу». Уряд Болгарії та, зокрема, премʼєр-міністр країни Бойко Борисов закликали припинити співпрацю з федерацією футболу, доки її очільник Борислав Михайлов не подасть у відставку.

Бразильські вболівальники під час матчу Євро-2020 Болгарія — Англія.

ТСН

Наразі англійці перебувають за крок від виходу у фінальну частину Чемпіонату Європи. Для цього команді достатньо набрати всього одне очко в поєдинках з Чорногорією (14 листопада) і Косовом (17 листопада), натомість Болгарія втратила можливість поборотися за вихід у фінальну стадію через Європейську кваліфікацію.