PageSix: Затриманий у США бізнесмен Фруман розлучається з дружиною-українкою й ділить квартиру в Маямі за $3 млн

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
PageSix: Затриманий у США бізнесмен Фруман розлучається з дружиною-українкою й ділить квартиру в Маямі за $3 млн

Instagram / lizanaumova

Бізнесмен і виходець з Білорусі Ігор Фруман, якого 10 жовтня разом із соратником Левом Парнасом затримали в США у справі «українагейт», розлучається з дружиною-українкою Єлизаветою Наумовою й ділить квартиру в Маямі-Біч вартістю $3 млн. Про це пише американське видання PageSix.

За даними журналістів, пара подала на розлучення ще в 2017 році, а чергове судове засідання в цьому процесі заплановано на 29 жовтня.

Getty Images News

Видання пише, що Наумова родом з Одеси, а познайомилася з Фруманом у 2005 році в Маямі. В Україні вона була співзасновником та генеральним баєром мережі ювелірних бутиків «Отрада». У 2017 році Наумова відкрила бутик одягу та предметів інтерʼєру Odds у фешенебельному районі Miami Design District. У магазині представлено понад 10 брендів одягу та прикрас, зокрема, українська дизайн-студія Bob Basset, американські ювеліри Loree Rodkin, годинниковий бренд Jacob & Co, російський ювелірний бренд Runa Jewelry. Крім того, на сайті бутика заявлена продукція українського дизайнера одягу та ювелірних прикрас Наталії Зінько — дружини українського бізнесмена Володимира Галантерника, якого неофіційно називають «тіньовим мером Одеси». Галантерник також фігурував у скандалі Paradise Papers у звʼязку з мером Одеси Геннадієм Трухановим — журналісти-розслідувачі знайшли звʼязок одеського градоначальника з офшорними компаніями Галантерника.

В Instagram Наумової багато фото з Наталією Зінько, а 15 вересня вона відвідала показ Зінько на Лондонському тижні моди.

В Instagram Наумової 17 700 фоловерів, але ні в одному з 2 100 постів вона не згадує Фрумана. «Оскільки в них різні прізвища, я гарантую, що є безліч людей, її фоловерів в Instagram, які й гадки не мають, що вона повʼязана з [цим скандалом]», — заявив співрозмовник PageSix.

Згідно з судовими документами, які є в розпорядженні видання, Фруман просив правоохоронців перевірити Наумову на вживання наркотиків; також вона отримала повістку до суду від фінансової компанії American Express і JP Morgan Chase Bank.

Справа Фрумана і Парнаса

Бізнесменів Ігоря Фрумана і Лева Парнаса затримали 9 жовтня 2019 року в США за підозрою в незаконному фінансуванні виборчих кампаній американських політиків. Вони допомагали адвокату Трампа Рудольфу Джуліані у справах, повʼязаних з Україною, повідомляє Wall Street Journal із посиланням на судові документи.

Передбачається, що Фруман і Парнас жертвували кошти на кампанії республіканців, зокрема, на передвиборну боротьбу Трампа. Крім того, в травні 2018 року вони передали $325 тис. фонду America First Policies, створеному в 2017 році, щоб пропагувати політику Трампа America First.

Їх звинувачують, зокрема, у неправдивих свідченнях працівникам структур, що відстежують повʼязані з виборами порушення та фальсифікації даних про себе. За версією слідства, вони обходили обмеження на суми, які дозволено жертвувати на політичні кампанії в США, перераховуючи свої гроші через підставних осіб.

Також кажуть, що бізнесмени «здійснювали пожертви на користь офіційної особи з українського керівництва». За даними ЗМІ, у 2018 році Фруман і Парнас представили адвоката Джуліані кільком українським прокурорам для обговорення справи Хантера Байдена. Також слідчим стало відомо про фінансування політика, який у 2018 році був членом Конгресу США. Саме його Парнас і Фруман просили допомогти з відкликанням посла США в Україні Марі Йованович.