Вночі: адвокат Трампа відмовився співпрацювати з Конгресом, ЄС зупинив експорт зброї в Туреччину, делегація України вирушила на переговори з МВФ

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Джуліані відмовився передати Конгресу документи про свою діяльність в Україні

Адвокат президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані заявив, що він відмовляється підкоритися повістці, виписаній демократами в палаті представників з вимогою надати документи в рамках розслідування про можливий імпічмент президента.

Конгресмени хочуть отримати інформацію про діяльність Джуліані в Україні. Адвокат, який представляє Джуліані, у листі керівникам палати представників заявив про незаконність розслідування, яке ведуть законодавці.

«Крім того, порядок надмірний, обтяжливий і вимагає документів, що виходять за рамки законного розслідування», — заявив у листі адвокат Джуліані Джон Сейл.

Євросоюз призупинив експорт зброї в Туреччину

Країни-члени Євросоюзу призупинили експорт зброї в Туреччину через операції в Сирії. Європейські чиновники засудили військові дії турецької армії, «які серйозно підривають стабільність і безпеку всього регіону, внаслідок чого страждають усе більше цивільних осіб».

Військовий наступ Туреччини, на думку членів ЄС, ускладнює можливість політичного врегулювання конфлікту в Сирії, а також істотно підриває прогрес, досягнутий міжнародною коаліцією на шляху до перемоги над ІДІЛ.

Делегація України вирушила на переговори з МВФ

Українська делегація разом з представниками Національного банку вилетіла до США для переговорів з МВФ та іншими міжнародними фінансовими організаціями.

«Україна завершує свій робочий день, а ми невеликою делегацією почали тривалий переліт до Вашингтона, де наступні кілька днів будемо проводити активні переговори зі всіма міжнародними фінансовими організаціями, так і з колегами з європейських мінфінів, американського Казначейства та інвесторами», — повідомила у Facebook міністр фінансів Оксана Маркарова.

У Нідерландах знайшли родину, яка в підвалі 9 років чекала кінця світу

У Нідерландах чоловік і шестеро дітей прожили 9 років у підвалі в очікуванні «кінця світу». На фермі біля села Райнерволд у північній провінції Дренте мешкали 58-річний чоловік і шестеро дітей у віці від 18 до 25 років.

Про сімʼю стало відомо, коли старший син прийшов у місцевий паб, замовив пиво і попросив про допомогу. Він розповів, що втік із ферми і в нього є брати та сестри. Також 25-річний чоловік заявив, що ніколи не ходив до школи і 9 років не був у перукарні.

Правоохоронці поїхали на ферму і виявили приховані сходи, які вели вниз у підвальне приміщення, де жила сімʼя. Повідомляється, що мати дітей померла до того, як сімʼя переїхала в село. Також влада розповіла, що деяких дітей немає у реєстрах, тому чиновники навіть не знали про них.