Харківська міськрада першою звернулася до Зеленського на підтримку «формули Штайнмаєра»

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
Харківська міськрада першою звернулася до Зеленського на підтримку «формули Штайнмаєра»

Харківська міська рада

Харківська міська рада ухвалила звернення до президента Володимира Зеленського на підтримку «формули Штайнмаєра». Документ зачитав з трибуни мер Харкова Геннадій Кернес.

«Ми, депутати Харківської міської ради, підтримуємо президента України в пошуках миру. Ми вважаємо «формулу Штайнмаєра» єдиним на сьогодні реальним шляхом до припинення війни. Відведення військ не є відступом, а є кроком вперед до ще більшого припинення вогню, а отже, і зменшення смертей», — йдеться у зверненні.

«Головна мета докумета — мир на сході України», — заявив Кернес.

«Контроль над українським кордоном захистить від появи на території країни людей, які прагнуть до подальшого протистояння на сході, і сприятиме проведенню місцевих виборів не під дулами автоматів, а під наглядом ОБСЄ», — зазначено в документі.

На думку авторів звернення, низка обласних і міських рад, які звернулися до президента проти «формули Штайнмаєра», насправді «прагнуть війни».

«Деякі безвідповідальні політики відразу заголосили, що «формула Штайнмаєра» — це капітуляція, і почали лякати третім Майданом. Вони прагнуть війни, щоб знову ділити українців на патріотів і «зрадників» чи «сепаратистів». Вони навмисне вводять українців в оману, переконуючи громадян, що мир за «формулою Штайнмаєра» означає здачу державності і капітуляцію», — зачитав Кернес.

За результатами голосування, 53 депутати підтримали звернення, 12 — проголосували проти, 2 — утрималися. Глава фракції «Самопоміч» Тарас Ситенко заявив, що його фракція не підтримає звернення, оскільки депутати дізналися про нього лише в сесійній залі.