Топчиновник Держдепу розповів у Конгресі про «трьох аміго», які вели політику США щодо України

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Топчиновник Держдепу розповів у Конгресі про «трьох аміго», які вели політику США щодо України

Джордж Кент прибув для свідчення до палати представників Конгресу, 15 жовтня 2019 року.

Alex Edelman / Bloomberg via Getty Images

Помічник заступника Державного секретаря США з питань Європи та Азії Джордж Кент заявив, що у Білому домі була створена група з «трьох аміго», які працювали над тим, щоб обійти офіційну політику США щодо України. Про це пише Bloomberg.

Таку заяву Кент зробив, коли свідчив у палаті представників Конгресу. За його словами, виконуючий обовʼязки начальника апарату Білого дому Мік Малвані у травні організував зустріч, за підсумками якої була призначена команда з «трьох аміго» для обходу офіційної політики США щодо України.

Кент додав, що особисто не брав участі в цій зустрічі, проте посадовці Держдепу були поінформовані, що до цієї трійки увійшли тодішній спецпредставник Держдепу з питань України Курт Волкер, посол США при Європейському Союзі Гордон Сондленд і міністр енергетики Рік Перрі.

Зазначається, що ані державний секретар Майкл Помпео, ані інші посадові особи, які зазвичай формували дипломатичні канали американської зовнішньої політики в Україні, не повинні були брати участь у роботі цієї групи.