Зеленський: Ми будемо чекати семиденної тиші, щоб почати розведення сил на Донбасі

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

Президент Володимир Зеленський заявив, що Київ буде чекати семиденного перемирʼя, щоб почати операцію розведення сил на Донбасі. Дотримання режиму тиші протягом семи днів повинна підтвердити місія ОБСЄ. Про це він заявив на брифінгу після зустрічі з президентом Латвії Егілсом Левітсом.

«Ми будемо чекати семи днів тиші. Для нас показником є ОБСЄ, яка має сказати, що сім днів не було пострілів. На сьогоднішні я знаю, що два дні вже у нас тиша. Будемо вірити, будемо чекати, що сім днів буде тиша, і будемо говорити про відведення», — заявив Зеленський.

  • 16 жовтня пресцентр Операції обʼєднаних сил повідомив про 26 обстрілів на Донбасі, внаслідок яких загинули два українських військовослужбовці, четверо отримали поранення. Однією із загиблих стала боєць 101-ї окремої бригади охорони Генштабу Ярослава Никоненко. Користувачі соцмереж почали збір коштів її сімʼї.
  • Українська сторона Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з урегулювання ситуації на Донбасі зажадала демілітаризації міст Кальміуське і Новоазовськ, а також сіл Кумачове і Саханка. Населені пункти зараз перебувають під контролем бойовиків «ДНР». На засіданні ТКГ сторони не змогли домовитися про наступну дату розведення сил на Донбасі.
  • 26% українців підтримують протести проти узгодження Україною «формули Штайнмаєра». Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології.