Поновлений на посаді голова КС Шевчук звернувся до поліції та ДБР після недопуску на робоче місце

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
Поновлений на посаді голова КС Шевчук звернувся до поліції та ДБР після недопуску на робоче місце

Олександр Синиця / УНІАН

Поновлений Окружним адмінсудом Києва на посаді голови Конституційного суду Станіслав Шевчук звернувся до Державного бюро розслідувань після недопущення на робоче місце. Про це Шевчук розповів theБабелю.

За його словами, це сталося після того, як 16 жовтня його не пустили на робоче місце в КС. У суді заявили, що для цього необхідне відповідне рішення Окружного адмінсуду Києва, завірене гербовою мокрою печаткою, як того вимагає чинне законодавство України. Тоді як Шевчук надав копію рішення.

У відповідь Шевчук викликав поліцію, яка склала акт за фактом перешкоджання діяльності судді. Крім того, він написав заяву до ДБР. «Акт недопуску мене на роботу, що підтверджує невиконання рішення суду, за яке настає кримінальна відповідальність», — зазначив поновлений на посаді голова КС.

Він також назвав дії представників КС «саботажем» і додав, що копії рішення ОАСК були надані сторонам відразу після засідання, проте відповідач (КС) від них відмовився.

«Рішення підлягає виконанню з моменту його проголошення, а не з моменту отримання належним чином завіреної копії судового рішення (повного / короткого тексту рішення). Судове рішення, яке набрало законної сили або яке належить виконати негайно, є підставою для його виконання», — додав суддя.

  • 16 жовтня в Конституційному суді не пустили на робоче місце поновленого Окружним адмінсудом Києва на посаді глави КС Станіслава Шевчука через відсутність рішення суду з гербовою печаткою.
  • 14 травня судді Конституційного суду відправили у відставку Станіслава Шевчука. Його звільнили за ч. 3 ст. 21 закону про Конституційний суд (вчинення істотного дисциплінарного проступку, грубе або систематичне нехтування своїми обовʼязками, що є несумісним зі статусом судді КС або виявило його невідповідність займаній посаді). 21 травня Шевчук звернувся до Окружного адміністративного суду Києва з позовом про визнання його звільнення незаконним.
  • 11 жовтня стало відомо, що Окружний адміністративний суд Києва поновив на посаді звільненого голову Конституційного суду Станіслава Шевчука.