Зеленський підписав закон про підтримку іноземних кінокомпаній за умови популяризації України

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

Президент Володимир Зеленський підписав закон про фінансову підтримку іноземних кінокомпаній за умови популяризації України, за який парламент проголосував 20 вересня. Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Закон «Про державну підтримку кінематографії в Україні» передбачає державні субсидії на повернення частини коштів, витрачених на зйомку кіно, іноземним кінокомпаніям за умови, що вони будуть знімати свої картини на території України чи за творами українських авторів.

Документ, зокрема, передбачає надання державної субсидії для повернення іноземним кіновиробникам 25% витрат на зйомку фільмів на території України. Крім того, іноземні кіновиробники можуть отримати повернення ще 5% витрат у разі, якщо вони використовують для створення фільмів твори українських авторів чи сюжет про Україну, зокрема тему збройної агресії проти нашої країни», — сказано в заяві.

Президент вважає, що закон буде позитивно впливати на імідж країни у світі, а також прорекламує українську культуру, літературу та кінематограф.